Albinea si veste a festa per accogliere i suoi ospiti in occasione della Festa d’Autunno Ciccioli Balsamici. Sapori, degustazioni e tradizioni fanno di questo appuntamento d'autunno un'opportunità di incontro con le tipicità del territorio.
On the three central Sundays of October in Marola, a hamlet of the municipality of Carpineti in the province of Reggio Emilia, the traditional Chestnut Festival takes place.
Parma si accende con la Notte dei Maestri del Lievito Madre. Il 25 luglio 2022 a partire dalle 20.00 Palazzo della Pilotta a Parma si animerà con i maestri dell’Accademia dei Maestri del Lievito Madre e del Panettone italiano che faranno degustare al pubblico oltre 4 quintali del dolce impasto
The event is dedicated to two excellent products of ancient gastronomic tradition, the red wine Fortana with its characteristic sweet aftertaste and the Spalla cut by hand and served still hot.
On the last Sunday of September you will have the opportunity to visit many vinegar factories to discover the secrets of the authentic Balsamic Vinegar of Modena and Traditional Balsamic Vinegar of Modena.
A Parma torna l'appuntamento con la Festa del Vino e dei Sapori. Degustazioni e acquisti negli stand delle cantine in compagnia di specialità gastronomiche e street food di qualità
The Parma Ham Festival returns from 1 to 10 September 2023 in the province of Parma to celebrate its ham between gastronomy, entertainment and culture.
The hilltop village of Castelvetro, in the province of Modena, celebrates the star product of its local culture every third and fourth weekend of September with the Grape and Lambrusco Grasparossa Festival of Castelvetro.
Settembre porta a Casalmaggiore la Festa della Zucca, con protagonista il "Blisgon" tortello di zucca casalasco, insieme ad altri piatti con la zucca del casalasco.
La "Festa della Zucca………pensante" nel mese di settembre celebra tutti gli anni il " Blisgon", tortello di zucca casalasco, insieme ad altri piatti con la Zucca, sempre tipici del casalasco.
A Sacca di Colorno (PR) torna Padus Mirabilis, la manifestazione che punta i riflettori sulle eccellenze enogastronomiche, sulle tradizioni, la cultura, la storia e il patrimonio immateriale di questo territorio attraversato dal fiume Po.
A Castelfranco Emilia (MO) appuntamento con la tradizione. La storica Sagra del Tortellino è un'ottima occasione per gustare il tradizionale piatto tipico locale, rigorosamente fatto a mano.
See you on Friday 6 September 2024 in Roccabianca for the thirteenth edition of Culatello & Jazz, the artistic and gastronomic festival in the heart of the Bassa Parmense.
On Saturday 5 and Sunday 6 October 2024 it will be possible to visit the dairies and see Parmigiano Reggiano being born thanks to the Open Dairy Festival.
Veneto is a generous land: rolling hills that enchant, fortified villages that tell stories spanning millennia, and traditional local products that speak...
A surprising land offering a wide range of experiences tailored to every kind of traveler: the province of Brescia is a true tourist kaleidoscope, where...
With summer now in full swing, the desire to escape routine and set off in search of new destinations becomes stronger than ever. This time, our journey...
In Italy, the arrival of summer is also heralded by an explosion of colors and scents: it’s the time of the Infiorate, floral carpets that transform...
Our continuous search for new experiences involving taste, art, and local culture throughout Italy brings us back to writing about the splendid Umbria....